Over de brouwerij

De naam ‘De Bronzen Ezel’ verwijst naar Nick’s afkomst als Heemskerker (wij heten ook wel ‘Ezels’) en in het bijzonder naar het bronzen beeld van een ezeltje in het midden van het dorp. Voor mensen buiten de regio zal het vooral een ‘leuke naam’ zijn, maar de herkenning zit vooral dichtbij huis. Precies wat ook onze bedoeling is en in lijn met onze visie op speciaalbier maken. 

De Bronzen Ezel is namelijk niet gericht op marktuitbreiding, hoge productie en het geld, maar juist op exclusiviteit en ambacht, gericht op de liefhebber die dat kan waarderen en die graag iets unieks in de de koelkast heeft staan. Daarom doen wij graag zaken met maar een klein aantal aanbieders en verkopen we het meeste rechtstreeks aan particulieren.

Hoe werkt het?

De Bronzen Ezel werkt volgens het principe van collectieve inkoop. Het brouwen van een batch speciaalbier is een kostbare aangelegenheid waarbij voor de brouwer ook een opslag genomen moet worden voor o.a. marketingkosten, distributie, opslagkosten en mogelijk (in het meest ongunstige geval) het afboeken van niet verkochte voorraad. Door gezamenlijk in te kopen kunnen we allemaal profiteren van een lagere prijs en tegelijkertijd een uniek speciaalbier in de koelkast hebben staan! 

Van het recept op papier tot het heerlijke biertje in jouw glas met zo min mogelijk tussenstappen en overhead:

Receptontwikkeling

Een origineel bierrecept is de basis van alles wat wij doen. Dit recept wordt bedacht door Nick en gebrouwen door hem en zijn vrienden van 5Hoog in zijn keuken thuis. Een heerlijke besteding van een vrije zondag die resulteert in een proefbatch van zo’n 16 liter. Dit wordt afgevuld op flesjes en na een maand of 2 kan er geproefd worden. 

Als het recept de goedkeuring van de brouwer heeft bieden we een aantal leden een proefflesje aan om te proeven zodat we zeker weten dat het lekker wordt gevonden. Is dit het geval, dan gaan we door naar de volgende stap!

Reserveer via de webshop

Op de website staat beschreven welk bier we van plan zijn om als volgende te brouwen en wat andere leden vonden van het proefflesje. Lijkt het je wat? Dan kan je je inschrijven op de batch! 

Via de website kan je één of meer dozen van het nieuwe bier reserveren via onze webshop. Is er voldoende animo voor het bier? Dan is het tijd om te brouwen! Dat doen we pas als de batch volledig is gereserveerd zodat we kunnen garanderen dat iedereen de beste prijs en het meest verse product krijgt. Win-win!

Brouwen en bottelen

Wij hebben zelf helaas geen eigen brouwapparatuur om een grote batch te maken. Gelukkig zijn er in Nederland meerdere brouwerijen die hun ketels ter beschikking stellen aan zogeheten huurbrouwers, die hun eigen bier in de ketels van een ander maken. 

Wij gaan bij een geschikte brouwerij aan de slag en zorgen voor alles: Brouwen, bottelen, labelen en het in dozen doen. We sturen je een bericht als het klaar is en je kunt je eigen bier komen ophalen, of tegen een kleine vergoeding af laten leveren. Verser kan niet!

Wat resteert dan nog?

Genieten!