Veelgestelde vragen

Eerste hulp bij onduidelijkheden

Ja, lekker!

De Bronzen Ezel is wat men noemt een huurbrouwerij. Wij hebben dus geen eigen brouwerij, maar maken gebruik van de brouwerij van een ander waar ruimte is in de brouwplanning. Het kan per bier verschillen waar we brouwen, want de keuze voor een specifieke brouwerij hangt af van meerdere factoren. Een van de factoren is bijvoorbeeld de hoeveelheid die we gaan maken, waardoor we een kleinere of een grotere brouwerij moeten benaderen. 

Helaas kan dat bij ons niet. We doen ons best om iedereen een zo goed mogelijk product tegen een eerlijke prijs aan te bieden en verkoop in te kleine hoeveelheden zou dit veel moeilijker maken. Vind je 24 flesjes toch wat veel? Dan kan je terecht bij een van onze verkooppunten.

Onze suggestie? Koop samen met je vrienden een doos en verdeel de buit onderling!

Jazeker, dat kan vanaf minimaal 2 fusten. Fusten laten wij alleen maken op afspraak en het type fust en de kosten hangen af van waar we de batch gaan brouwen. Het loont dus om hier even persoonlijk contact over te hebben. U kunt ons bereiken via vantunenspeciaalbier@gmail.com.

U kunt aan de voorraad zien of wij nog voldoende hebben voor een fust, waarbij wij rekenen met 3 dozen voor 1 fust.

Wij houden deze niet op voorraad, dus helaas kunt u als verzamelaar bij ons geen viltjes, labels en overige verzamelwaren aanvragen. 

Wij werken op basis van voorinschrijving op een bier, waarbij we vrij ruim van tevoren bepalen wat er gemaakt gaat worden. Hierdoor kan het inderdaad even duren voordat je je bestelling in huis hebt – het wordt in wezen speciaal voor jou gemaakt! Wij beginnen pas met brouwen als de kosten voor de batch gedekt zijn. Het traject van een afspraak maken met een brouwerij en het inplannen van de brouwdatum kost tijd. Brouwen zelf ook, want van brouwdag tot botteling kost 3 tot 4 weken en de nagisting op de fles kost nog eens 2 weken. Je merkt: We plannen dus eigenlijk onze bieren al vrij lang van tevoren. 

Je krijg van ons bericht zodra we weten wanneer de batch gereed is om op te halen. Afhankelijk van je gekozen verzendmethode (afleveren of ophalen) krijg je van ons dan een bericht met meer details. We vinden het natuurlijk het leukste als je zelf bij de brouwerij je bestelling komt ophalen! 

Helaas kan dat niet. Het principe achter De Bronzen Ezel is dat wij fungeren als een soort collectieve inkoop van het speciaalbier. Omdat wij onze brouwpartners ook van tevoren moeten betalen is het nodig dat wij jullie betaling voor die tijd ook ontvangen hebben. Vandaar dat wij vragen om af te rekenen voordat we je reservering definitief maken.

Je kunt bij ons op drie manieren je bier in ontvangst nemen:

Afhalen
Bij het gereed zijn van het bier vinden wij het leuk als zoveel mogelijk van jullie langs komen bij de brouwerij, zodat we met de groep samen de eerste degustatie kunnen doen en iedereen direct zijn eigen bestelling mee naar huis kan nemen. De organisatie hiervan is regelen wij en dit bieden wij gratis aan bij iedere bestelling, ongeacht het bedrag. Heb je deze optie geselecteerd, maar lukt het je toch niet om op de leveringsdatum je bestelling op te halen? Dan kan je op een later moment je bestelling op komen halen. De exacte afhaallocatie wordt bij je bestelling vermeld, maar zal altijd in Heemskerk zijn.

Aflevering op je adres (vaste prijs, niet overal beschikbaar)
De tweede optie is het laten bezorgen van je bestelling op het adres van jouw keuze. Dit kun je op het moment van bestellen aangeven en hiervoor gelden een aantal spelregels. Zodra bekend is wanneer het bier klaar is kondigen wij aan op welk moment geleverd zal gaan worden. Dit is op een vrijdag of in het weekend. Omdat wij persoonlijk de levering doen vragen we je om voorafgaand aan de levering te bevestigen dat er iemand op het adres aanwezig is. Indien niemand aanwezig is op het adres nemen wij contact met u op om een alternatief te bespreken. 

Deze wijze van bezorging is alleen beschikbaar in een beperkt aantal postcodegebieden. Indien u niet binnen ons leveringsgebied woont zult u automatisch ook deze methode niet aangeboden krijgen. 

Aflevering door UPS
Tot slot bieden wij de mogelijkheid om te bestellen via UPS Access Points of UPS Standard. De prijzen hiervoor worden door UPS bepaald en hier hebben wij geen invloed op. Momenteel kunnen wij helaas alleen bestellingen aan UPS doorgeven van 1 doos bier maximaal per bestelling. Indien u meerdere dozen wilt bestellen met UPS verzending is het nodig om deze op te splitsen in meerdere bestellingen van 1 doos. Onze excuses voor dit ongemak. 

Juist, ‘gratis’ verzendkosten:

Wij kiezen er bewust voor om geen opslag op onze productprijzen te nemen om verzendkosten te dekken. Zo betaalt iedereen precies voor wat ze krijgen, of ze zelf ophalen, laten leveren of een pickup point van UPS willen gebruiken. Dat vinden wij wel zo transparant.

Zeker, geef in het commentaarveld bij het afrekenen aan dat u dit wilt inclusief uw bedrijfsnaam, adresgegevens, KVK-nummer en BTW-nummer.

Bent u dit vergeten, stuur dan een bericht naar vantunenspeciaalbier@gmail.com met als onderwerp: Verzoek tot factuur. Neem ook hierin uw adresgegevens, KVK-nummer en BTW-nummer op zodat wij de juiste informatie op onze factuur kunnen opnemen. 

Als je een slijterij of horecazaak hebt staat niets je in de weg. 

In beginsel nemen wij alleen structurele afnemers en lokale partners op bij de erkende verkooppunten op onze homepage. Wil je daar bij komen te staan? Stuur ons dan even een bericht via vantunenspeciaalbier@gmail.com.

Je inschrijving (of reservering) wordt pas definitief als we je betaling ontvangen hebben. Hierna hanteren wij een bedenkperiode van één week waarbinnen je je inschrijving nog kunt annuleren. Aangezien wij na het volledig verkopen van een batch ons contractueel verplichten tot het afnemen van de brouwcapaciteit is het daarna definitief niet meer mogelijk een inschrijving te annuleren. U kunt na deze termijn wel een aanvraag tot annuleren doen via uw account, deze worden dan  individueel en op ‘first come, first served’ basis behandeld. 

De brouwerij is eigendom van Nick van Tunen. U kunt hem bereiken via de gegevens die vermeld staan bij ‘Contact’ op de homepage.