Knallend het eind in

Helaas, bierliefhebbers van Heemskerk en omstreken. Ik heb vanwege mijn gezondheid de beslissing moeten nemen om te stoppen met De Bronzen Ezel.

Vorig jaar ben ik met een burn-out uitgevallen van mijn werk en heb ik op een rijtje moeten zetten wat ik wel en niet kan en wil doen. Hoewel ik altijd met veel plezier de bieren heb gemaakt en op de markt heb gezet, slaat de balans te veel door naar marketing en verkoop en te weinig naar het brouwen. Ik heb daarom besloten om met commercieel brouwen te stoppen en weer gewoon lekker bier als hobby te gaan maken.

Maar ik ga eruit met een knaller!

MockUp_BronzenEzel_BOCK_bottle 1440x1440

Het is de eerste Heemskerkse Bock! …zou ik graag gezegd hebben, maar dat is helaas niet zo šŸ™‚

Na volgens mijn berekening 8 jaar sleutelen aan het bockrecept vond ik hem eindelijk goed genoeg om op de markt te brengen. En dat ging niet zonder slag of stoot. In het voorjaar van 2021 is de brouw gestart en ik had gekozen voor een ondergistend bier. De hoge temperatuur van de zomer en het iets hoger uitgevallen alcoholpercentage (eigenlijk is hij bijna 9%, niet verder verklappen) zorgde ervoor dat het even spannend was of de gist het wel ging redden om koolzuur te produceren. Hierdoor liep ik mooi het bockbierseizoen mis, want ik durfte vooraf niets te verkopen zolang ik van de kwaliteit niet 100% zeker was.

Maar niet getreurd, want dit betekent dat de helft van de batch meer dan een jaar lang goed heeft kunnen rijpen in mijn ondergrondse opslag. Het resultaat? NĆ³g voller, moutiger en smakelijker bier.

Nu hoor ik u vragen: Waar haal ik dat lekkers?

Uiteraard kan er via de site weer besteld worden, maar de bock is ook per flesje te koop bij Simon’s Kaas en Noten in Heemskerk. Ze hebben zelfs ook nog India Pale Lager staan, die heb ik via de site nooit verkocht!

Ondertussen gaat het met mij persoonlijk alweer een stuk beter. De weg omhoog is ingezet en hoewel er af en toe wel een dipje tussen zit, loopt het best lekker. Hoewel de commerciƫle brouwerij ermee stopt, blijf ik thuis wel het echte Bronzen Ezel bier maken. Wie weet wordt het ooit nog eens wat!

Proost!

Categorieƫn: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder