Het is de eerste Heemskerkse Bock! …zou ik graag gezegd hebben, maar dat is helaas niet zo 🙂
Na volgens mijn berekening 8 jaar sleutelen aan het bockrecept vond ik hem eindelijk goed genoeg om op de markt te brengen. En dat ging niet zonder slag of stoot. In het voorjaar van 2021 is de brouw gestart en ik had gekozen voor een ondergistend bier. De hoge temperatuur van de zomer en het iets hoger uitgevallen alcoholpercentage (eigenlijk is hij bijna 9%, niet verder verklappen) zorgde ervoor dat het even spannend was of de gist het wel ging redden om koolzuur te produceren. Hierdoor liep ik mooi het bockbierseizoen mis, want ik durfte vooraf niets te verkopen zolang ik van de kwaliteit niet 100% zeker was.
Maar niet getreurd, want dit betekent dat de helft van de batch meer dan een jaar lang goed heeft kunnen rijpen in mijn ondergrondse opslag. Het resultaat? Nóg voller, moutiger en smakelijker bier.
0 reacties